Racionalna raba pitne vode

Ponovno se soočamo z obdobjem visokih temperatur in sočasnim pomanjkanjem padavin, kar vodi v večjo porabo pitne vode, predvsem zaradi potrebe po zalivanju vrtnin. Hkrati prihajamo v obdobje polnjenja hišnih bazenov, katera so po naših opažanjih v izjemnem porastu. Ob sočasni povišani porabi vode iz omrežja, znižani izdatnosti vodnih virov v sušnem obdobju in večjem tveganju za nastanek okvar na sistemu, lahko takšna situacija privede tudi do motene oskrbe s pitno vodo, zato vam v nadaljevanju podajamo nekaj informacij. Predvsem pa pozivamo k varčni in odgovorni rabi pitne vode.

Poziv imetnikom bazenov

Uporabnike na javnih vodovodih v upravljanju Komunale d.o.o. Sevnica obveščamo, da nas morajo pred polnjenjem bazenov predhodno obvestiti na telefon 07 81 64 724.

Priporočamo polnjenje bazenov iz pip, preko noči, ko je poraba vode na sistemih manjša. 

Polnjenje bazenov iz hidrantov je fizičnim osebam prepovedano in bo sankcionirano. Tudi sicer je odvzem vode iz hidrantov mogoč le na hidrantih, katere določi upravljavec vodovoda.

Poziv lastnikom nenaseljenih objektov

Lastnike v izogib izlivom vode v objektih pozivamo, da pred odhodom iz  objekta vodo vedno zaprejo. Pogosto se soočamo s primeri izliva vode v objektih, kar tudi lahko povzroči težave z oskrbo s pitno vodo, zlasti, če je vodomer nam nedostopen. Za škodo na objektih iz navedenega razloga Komunala ne odgovarja.

V primeru, da imate vodomer nameščen v notranjosti objekta in vodomer še ne omogoča daljinskega popisa, vas pozivamo, da pokličete na tel. 07/81 64 724 in dogovorili se bomo o vgradnji daljinskega vodomera, ki bo omogočil odčitek tudi v primeru nedostopnosti.

Nedvoumno je, da ima oskrba s pitno vodo za potrebe pitja, priprave hrane in osebne higiene v primerih pomanjkanja vode, v sušnem obdobju, prednost pred uporabo vode za polnjenje bazenov, zalivanje vrtov, pranje avtomobilov,... Tak odnos do racionalne rabe vode moramo razviti že sami, v vsakem primeru pa je nujno upoštevati izdana obvestila in ukrepe upravljavca vodovoda, Komunale d.o.o. Sevnica, katera lahko spremljate preko:

  • spletne strani Komunale, 
  • Facebook strani Komunale, 
  • Centra za obveščanje 112.

Le tako bomo lahko nadzirali porabo vode v vodovodnih sistemih in omogočili nemoteno oskrbo s pitno vodo. Neupoštevanje izdanih obvestil bo sankcionirano.     

Projekt Varuj o(ko)lje

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in  Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Komunala Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0023/00023

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Komunala d.o.o. Sevnica
Matična številka: 5068088000

Uradni podatki

Komunala d.o.o. Sevnica
Naselje heroja Maroka 17
8290 Sevnica
Slovenia
ID za DDV: SI90581121
IBAN: SI56 0237 9001 3698 364 (NLB d.d.)

IBAN: SI56 0315 8100 0507 153 (SKB d.d.)

Kontakt

Komunala d.o.o. Sevnica
Naselje heroja Maroka 17
8290 Sevnica
07 / 81 64 700
komunala.sevnica@siol.net
komunala-sevnica.si

Uradne ure

Za stranke smo dosegljivi v času uradnih ur:

  • ponedeljek: 8.00–14.00
  • sreda: 8.00–14.00
  • petek: 8.00–14.00