Gasilska vaja »Sevnica 2019«

Nazaj

Gasilska vaja »Sevnica 2019«

V petek, 25. 10. 2019, ob 17. uri, je na lokaciji Zbirnega centra za odpadke na Savski cesti v Sevnici, potekala občinska gasilska vaja.

V petek, 25. 10. 2019, ob 17. uri, je na lokaciji Zbirnega centra za odpadke na Savski cesti v Sevnici, potekala občinska gasilska vaja. Vaje se je udeležilo 11 enot gasilskih društev Gasilske zveze Sevnica, na kateri je sodelovalo 102 gasilcev, policija, reševalci nujne medicinske pomoči Zdravstvenega doma Sevnica in Civilna zaščita Občine Sevnica. Vaja je bila izvedena na primeru situacije  samovžiga drobne odpadne embalaže, v bližini katere je bila locirana cisterna z neznano nevarno snovjo. Pri premiku cisterne je prišlo do prevrnitve in izteka nevarne snovi, ob tem se je eden od delavcev na zbirnem centru poškodoval in utrpel poškodbe roke in  vida.

Zbirni center za odpadke Sevnica je namenjen za zbiranje ločeno zbranih komunalnih odpadkov, starega pohištva, bele tehnike, odpadne električne in elektronske opreme, kovin, nevarnih odpadkov, odpadnih gum, tekstila  ter nevarnih odpadkov. Letno se na zbirnem centru zbere preko 1.600 ton najrazličnejših odpadkov, katere po sortiranju predamo v nadaljnjo obdelavo in predelavo. Iz vidika varnosti, tako požarne kot osebne, je na območju centra potrebno upoštevati pisna navodila in navodila zaposlenih.

Za izvedeno vajo se podjetje zahvaljuje vsem udeležencem na vaji.

Gasilska vaja »Sevnica 2019«

Uradni podatki

Kontakt

Komunala Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0023/00023

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Komunala d.o.o. Sevnica
Matična številka: 5068088000