Obvestila

Zbiranje LLDPE/strech folije za povijanje bal sena

Obveščamo vas, da se z aprilom 2024 Komunala Sevnica priključuje k pilotnemu projektu Golden Hill – zbiranje, odvoz ter pošiljanje v reciklažo ločeno zbrane odpadne folije za povijanje bal sena (za suho, silažno in senažno krmo) - v nadaljevanju folija.

Brezplačni kompost za spomladansko urejanje vrta

Pomladni dnevi kar kličejo k urejanju vrtov. Za obogatitev zemlje je zelo primeren tudi kompost, ki je pomembno naravno hranilo za zemljo, saj jo obogati in pomaga zadrževati vlago, kar rastlinam omogoča boljše pogoje za rast. 

Projekt KNOFcycle - pametno ločeno zbiranje tekstila

Trgovina za ponovno uporabo Stara šola s podporo Komunale Sevnica

KNOFcycle je sistem, s katerim omogočamo ozaveščenim občanom zabavno in udobno storitev za odgovorno osvoboditev od kvalitetnih oblačil, ki jih ne potrebujejo več.

Varčna raba pitne vode

Varčevanje z vodo je že zaradi klimatskih sprememb postala ekološka potreba. Gospodinjstva so veliki porabniki vode, saj jo v Sloveniji po domovih stočimo skoraj toliko, kot jo porabi vsa industrija, kmetijstvo in druge gospodarske dejavnosti skupaj. Povprečna gospodinjska poraba vsakega Slovenca znaša danes približno 50 m3 letno oz. 140 litrov dnevno. Največ vode porabimo za gospodinjska opravila, osebno higieno, torej umivanje in v sanitarijah.

Voda na vodovodu Čelovnik do preklica neprimerna za pitje

Vse uporabnike pitne vode na vodovodu Čelovnik obveščamo, da je voda iz vodovoda na osnovi izvedenih analiz NEPRIMERNA ZA PITJE. V vodi so stalno prisotne bakterije fekalnega izvora, zato je potrebno vodo pred uporabo prekuhavati. V prilogi so navodila o prekuhavanju vode, katere je potrebno upoštevati ob takšni kakovosti  vode kot je v vašem primeru. Uživanje vode, v kateri so prisotne fekalne bakterije (E. coli), pomeni tveganje za zdravje uporabnikov. Uporabniki lahko namesto prekuhavanja vode iz vodovodnega sistema uporabljate embalirano vodo iz trgovine.

Voda na vodovodu Primštal–Šentjanž do preklica neprimerna za pitje

Vse uporabnike pitne vode na vodovodu Primštal - Šentjanž obveščamo, da je voda iz vodovoda na osnovi vzorčenja z dne 16. 5. 2023 NEPRIMERNA ZA PITJE. V vodi so prisotne bakterije fekalnega izvora, zato je potrebno vodo pred uporabo prekuhavati. V prilogi so navodila o prekuhavanju vode, katere je izdal Nacionalni inštitut za javno zdravje in jih je potrebno upoštevati ob takšni kakovosti vode kot je v vašem primeru. Uživanje vode, v kateri so prisotne fekalne bakterije (E. coli), pomeni tveganje za zdravje uporabnikov. Uporabniki lahko namesto prekuhavanja vode iz vodovodnega sistema uporabljate embalirano vodo iz trgovine.

Uradni podatki

Kontakt

Komunala Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0023/00023

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Komunala d.o.o. Sevnica
Matična številka: 5068088000