Jabolko navdiha

Zaposlenim na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vročil repliko JABOLKA NAVDIHA.

16. 7. 2020

Zaposleni na področju dejavnosti komunalnega gospodarstva so bili v času nedavne epidemije koronavirusne bolezni nepogrešljivi in dela niso odložili niti takrat, ko je večina države obstala. S tem so bili tudi pomemben in zanesljiv člen pri preprečevanju širjenja okužb. »Čistilke in smetarji ste nenadomestljivi. Zaposleni v javnih in zasebnih službah zagotavljate, da vse deluje, kakor da ne bi bilo posebnih razmer - zaradi vas imamo vodo, elektriko, internet, ulice so urejene, ceste varne,« je zapisano v utemeljitvi Jabolka navdiha, ki ga je 29. marca v Predsedniški palači virtualno podelil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor vsem, ki so skrbeli, da je v času epidemije življenje vendarle teklo naprej.

V znak hvaležnosti za njihov nenadomestljiv prispevek v času premagovanja epidemije je predsednik republike zaposlenim v dejavnostih ravnanja z odpadki, oskrbe s pitno vodo, odvajanja in čiščenja odpadne vode, urejanja in čiščenja javnih površin ter pogrebne in pokopališke dejavnosti vročil repliko tega priznanja na podelitvi, ki je potekala v sredo, 15.7.2020, v Vili Podrožnik v Ljubljani. Posebne slovesnosti so se udeležili prav zaposleni v dejavnostih komunalnega gospodarstva, ki so se v času trajanja epidemije na svojih področjih posebej izkazali, med njimi tudi dva predstavnika Komunale Sevnica. V njihovem imenu je repliko priznanja prevzel Miran Lovrič, predsednik Zbornice komunalnega gospodarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije.

Komunala Sevnica

Komunala Sevnica