Povabilo k sodelovanju na Evropskem tednu mobilnosti 2019 - Hodimo za zdravje

Nazaj

Povabilo k sodelovanju na Evropskem tednu mobilnosti 2019 - Hodimo za zdravje

Občina Sevnica že več let aktivno sodeluje v pobudi Evropski teden mobilnosti. Slogan letošnjega tedna mobilnosti je Gremo peš, kar je odlična iztočnica za to, da še kaj več storimo za svoje zdravje.

V sodelovanju z različnimi ustanovami, zavodi in društvi so pripravili niz aktivnosti na temo hoje. Koledar vseh dogodkov vam posredujemo na povezavi in vas vabimo, da se pridružite. Prav tako naj vas ob tej priložnosti spomnimo, da spremljate v ta namen zasnovan poseben portal Sevnica, gibaj se, kjer lahko tudi beležite prehojene kilometre in poti, ki ste ji opravili brez uporabe vozil. Ob tem lahko spremljate tudi skupno statistiko prehojenih kilometrov v mesecu septembru, prihranek izpusta CO2, število porabljenih kalorij in v ta namen 'prisluženih' nagrad v obliki čokolade.

Še posebej pa bi vas želeli povabiti na dogodek Hodimo za zdravje – delavnica pravilne hoje, ki ga izvajata Zdravstveni dom Sevnica in Center za krepitev zdravja v torek, 17. septembra 2019, med 7. in 12. uro pri Srednji šoli Sevnica. Zdravstveni dom svetuje športna oblačila in obutev, celotna delavnica pa predvidoma traja dve uri in vključuje prikaz pravilne hoje in pravilne uporabe pripomočkov za hojo, test hoje na dva kilometra in interpretacijo rezultatov. Zdravstveni dom prav tako priporoča, da si izpolnjen obrazec za test hoje že predhodno natisnete in izpolnjenega prinesete seboj na delavnico.

Obrazce najdete na tej povezavi na spletni strani NIJZ:

Posredujemo tudi vabilo na javni forum o koristnih učinkih peš hoje, ki bo v četrtek, 19. septembra, ob 18. uri v Knjižnici Sevnica

Povabilo k sodelovanju na Evropskem tednu mobilnosti 2019 - Hodimo za zdravje

Uradni podatki

Kontakt

Komunala Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0023/00023

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Komunala d.o.o. Sevnica
Matična številka: 5068088000