Odpadna električna in elektronska oprema

Nazaj

Mali gospodinjski aparati, veliki gospodinjski aparati, električna in elektronska orodja, naprave in igrače na baterije, hladilne naprave, računalniška oprema, oprema za razsvetljavo, zabavna elektronika, telefoni, monitorji, televizorji, svetila, žarnice (neonske, navadne)

Ločeno zbiranje odpadne električne in elektronske opreme je pomembno, saj ne spada med mešane komunalne odpadke, ker vsebuje sestavne dele in snovi nevarne za ljudi in okolje, kot so svinec, živo srebro, kadmij in krom. S pravilno oddajo te opreme pa poskrbimo, da se le-ta kontrolirano razstavi ter uporabne dele vrne v proces izdelave novih izdelkov, nevarne snovi pa kontrolirano uniči brez škodljivih vplivov na okolje.

Električno in elektronsko opremo iz gospodinjstev lahko oddate brezplačno:

  • na prodajnih mestih trgovca ob nakupu novega izdelka
  • na Zbirnem centru za odpadke Sevnica
  • v organizirani akciji zbiranja nevarnih odpadkov (velja za aparate, ki imajo zunanje dimenzije pod 50 cm)
  • v enega od uličnih zbiralnikov, ki jih je Komunala Sevnica v mesecu oktobru 2016 v sodelovanju s podjetjem ZEOS postavila na 8 lokacijah v občini Sevnica. Zabojniki so postavljeni v mestu Sevnica (ekološki otok Bazen Sevnica, Planinska cesta, pred OŠ Sevnica, Pod Vrtačo), v Krmelju (ekološki otok pri rondoju), v Tržišču (pri postaji na rondoju), na Blanci (ekološki otok pri GD) in v Boštanju (pod Globelo). Podrobna navodila so pojasnjena v letaku.

Kontakti

Uradni podatki

Kontakt

Komunala Sevnica

Srebrni

Cert ID: 0023/00023

DominoCert Certifikat digitalne odličnosti
Komunala d.o.o. Sevnica
Matična številka: 5068088000